Приватност

NajdiDom.mk се посветени на заштита и почитување на Вашата приватност.

Оваа полиса (заедно со нашите Услови за користење како и сите други документи кои се наведени на тоа) ја поставува основата на кои било лични податоци кои ги собираме од Вас, или се обезбедени за нас, ќе бидат обработени од нас. Ве молиме прочитајте ги следниве услови внимателно за да ги разберете нашите ставови и практики во врска со Вашите лични податоци и како ќе бидат третирани. Ние задржуваме одредени основни информации кога ќе ја посетите нашата веб страна и за да ја признаеме важноста на безбедноста на тие информации ќе Ви овозможиме да знаете што ќе правиме со нив.

Оваа политика се однесува само на нашата веб страна. Ако го поставите нашиот сајт преку линк или на друг начин, ќе биде предмет на политиката на друг веб провајдер. Ние немаме контрола над таа политика или условите на таа веб страна и треба да се провери нивната политика пред да продолжите за да пристапите на овој сајт.


Информации што ги собираме од Вас

Ние може да ги собираме и обработуваме следниве податоци за Вас:

 • Информации што ни ги давате. Можеби ќе ни дадете информации за вас со пополнување на обрасците на нашата веб – страна или преку комуникација со нас преку телефон, e-mail или на друг начин. Ова ги вклучува информациите што ги давате кога ќе се регистрирате за да ја користите нашата веб страна, да се претплатите на нашиот сервис, пребарување за производот, да пласирате оглас на нашата веб – страна, да учествувате во дискусија или други социјални медиумски функции на нашата веб – страна и кога ќе пријавите проблем со нашата страна. Информациите што Вие ни ги давате може да го вклучуваат Вашето име, адреса, e-mail адреса и телефонски број, финансиски и информации за кредитна картичка, личен опис и фотографии.
 • Информации што ги собираме за Вас. Во однос на секоја од вашите посети на нашиот сајт може автоматски да ги собираме следниве информации:
  • технички информации, вклучувајќи го и интернет протокол (IP) адреса што се користи за да го поврзете Вашиот компјутер на интернет, Вашите информации за најава, тип на пребарувач и верзија, поставување на временска зона, видови и верзии на додатоци за прелистувачи , оперативен систем и платформа;
  • информации за Вашата посета, вклучувајќи ја и целосната патека на адресата(URL) што води до, преку и од нашата веб страна (вклучувајќи датум и време); производи што ги гледате или барате; бројот на навраќање на страната, снимени грешки, должината на посети на одредени страници, информации за интеракција на страната (како што е лизгање, кликање, и остатоци), и методите кои се користат за да пребарувате од страната и било кој телефонски број се користи за да се јавите на нашата служба за корисници.
 • Информациите што ги добиваме од други извори. Ние може да добиеме информации за Вас, ако користите било која од други веб - страни што работат или други услуги кои ги нудиме. Во овој случај, ние ќе ве информираме кога ќе се собираат тие податоци што може да се споделуваат интерно и во комбинација со податоците собрани на оваа страна. Ние сме, исто така, во тесна соработка со трети лица (вклучувајќи, на пример, деловни партнери, под-изведувачи, плаќање и испорака на услуги, мрежи за рекламирање, даватели и анализатори, провајдери на информации, агенциите за кредитни референци) и може да добиеме информации за Вас од нив .

Колачиња

Нашата веб страна користи колачиња за да се направи разлика од други корисници на нашата веб страна. Ова ни помага да Ви овозможиме што подобро искуство кога ќе ја разгледате нашата веб страна, а исто така ни овозможува да се подобри истата.


Употреба на информациите

Ние ги користиме информациите кои се чуваат за Вас на следните начини:

 • Информации што сме ги добиле од Вас. Ние ќе ги користиме овие информации:
  • за извршување на своите обврски кои произлегуваат од сите договори склучени помеѓу Вас и нас и да ве обезбедиме со информации, производи и услуги кои ги барате од нас;
  • да Ви обезбедиме информации за други производи и услуги што ги нудиме, кои се слични на оние кои веќе сте ги купиле или сте ги барале;
  • за да Ви доставиме, или да им дозволиме на избрани трети лица за да ви достават, информации за производите или услугите кои сметаме дека може да ве интересираат. Ако сте постоечки корисник, ние ќе ве контактираме само по електронски пат (e-mail или СМС) со информации за производите и услугите слични на оние кои што беа предмет на претходна продажба или преговори на продажба за вас. Ако сте нов клиент, и каде што дозволуваат избрани трети страни за користење на вашите податоци, ние (или тие) ќе ве контактираме по електронски пат само ако сте се согласиле на тоа. Ако не сакате да ги користат Вашите податоци на овој начин, или да преминат Вашите податоци на трети страни за маркетиншки цели, означете го релевантното поле кое се наоѓа на образецот на кој ние ги собираме Вашите податоци;
  • да ве известиме за промените во нашиот сервис;
  • да се осигураме дека содржината од нашата веб страна е претставена на најефикасен начин за Вас и за Вашиот компјутер.
 • Информации што ги собираме за Вас. Ние ќе ги користиме овие информации:
  • за администрирање на нашата веб страна и за внатрешниот промет, вклучувајќи ги и смена на проблеми, анализа на податоци, тестирање, истражување, статистика и истражувачки цели;
  • да се подобри нашата веб страна да се осигураме дека содржината е претставена во најефикасен начин за Вас и за Вашиот компјутер,
  • за да ви овозможи да учествувате во интерактивни карактеристики на нашата услуга, кога ќе одберете да го сторите тоа;
  • како дел од нашите напори да се задржи нашата веб страна сигурна и безбедна;
  • да се измери или да се разбере за ефикасноста на рекламите, кои служат за Вас и други, како и да овозможиме соодветна реклама за Вас;
  • да дава предлози и препораки за Вас и другите корисници на нашата веб страна за производите или услугите кои може или Ви се од интерес.
 • Информациите што ги добиваме од други извори. Ние може да ги комбинираме овие податоци со информации што Вие сте ни ги дале и информации собрани за вас. Ние може да ја употребиме оваа информација и комбинираните информации за целите утврдени погоре (во зависност од видот на информациите што ги добиваме).

Ние, исто така може да ги користиме Вашите податоци, или да дозволиме избрани трети страни да ги користат Вашите податоци, со цел да Ве обезбедиме со информации за производите и услугите кои можат да бидат од интерес за Вас.

.

Ако не сакате да ги користат Вашите податоци на овој начин, или да бидат предадени Вашите податоци на трети страни за маркетиншки цели, означете го релевантното поле кое се наоѓа на образецот каде ние ги собираме Вашите податоци.


Откривањето на Вашите информации

Ние може да ги споделуваме вашите информации со избрани трети страни, вклучувајќи:

 • Деловни партнери, добавувачи и подизведувачи за извршување на било каков договор да пристапиме со нив или вас.
 • Рекламни мрежи, кои имаат потреба од податоци за да изберат и таргетираат релевантни реклами за Вас и други. Ние не смееме да откриеме информации за да се идентификуваат целосни идентитети, но ние може да ги обезбедиме со агрегат информации за нашите корисници (на пример, ние можеме да ги информираме дека 500 луѓе на возраст под 30 кликнале на рекламите на секој даден ден.) Ние, исто така може да користиме како збирни информации за да им помогнеме на рекламните агенции да достигнат вид на публика што сакаат да го информираат (на пример, жените во Скопје).
 • Аналитика и даватели на пребарувач, која ни помага во подобрување и оптимизирање на нашиот сајт.

Ние може да ги споделуваме Вашите информации со избрани трети страни, вклучувајќи:

 • Во случај кога ние го продаваме или купуваме било кој бизнис или имот, во кој случај може да ги откриете Вашите лични податоци на потенцијалните продавач или купувач на бизнисот или средства.
 • Ако NajdiDom.mk или значително сите од своите средства ги стекнува од трето лице, во кој случај личните податоци од страна на своите клиенти во врска со тоа ќе биде еден од пренесените средства.
 • Ние сме должни да откриеме или да ги споделиме Вашите лични податоци со цел да се усогласат со било законска обврска, или со цел да се спроведуваат или се однесуваат нашите Услови на користење и други договори или за заштита на правата, имотот или безбедноста на NajdiDom.mk, на нашите клиенти, или други. Ова вклучува размена на информации со други компании и организации за целите на заштита од измама и намалување на кредитниот ризик.

Каде ги чуваме Вашите лични податоци

Податоците кои ги собираме од Вас може да се пренесени, и се чуваат на дестинација надвор од Европската економска област ("EEA"). Тие исто така може да се обработуваат од страна на вработените кои работат надвор од ЕЕА кои работат за нас или за еден од нашите добавувачи. Таквиот персонал можно е да биде ангажиран, меѓу другото, и за исполнување на Вашата нарачка, за обработка на Вашите детали за плаќање и обезбедување на услуги за поддршка. Со испраќањето на Вашите лични податоци, Вие се согласувате со овој трансфер, складирање или преработка. Ќе ги преземеме сите чекори потребни да се осигураме дека Вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност.

Сите информации кои ги доставувате до нас се зачувани на нашите сигурни сервери. Било кои трансакции на плаќање ќе бидат заштитени. Каде што Ви е доставена (или од каде што сте ги избрале) лозинка која овозможува да пристапите до одредени делови на нашиот сајт, Вие сте одговорни за чување на оваа лозинка. Ве молиме да не ја споделувате лозинката со никого.

За жал, преносот на информации преку интернет не е целосно безбеден. Иако ние ќе се потрудиме да ги заштитиме Вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме безбедноста на Вашите податоци доставени до нашиот сајт; секој пренос е на Ваш сопствен ризик. Откако ги добивме Вашите информации, ќе користиме строги процедури и безбедносни карактеристики за да се обидеме да се спречи неавторизиран пристап.


Вашите права

Вие имате право да побарате од нас да не ги обработиме Вашите лични податоци за маркетинг цели. Ние ќе ве информираме (пред собирање на Вашите податоци) ако имаме намера да ги користиме Вашите податоци за такви цели или ако имаме намера да ги откриеме Вашите информации на било која трета страна за такви цели. Можете да го остварите Вашето право да се спречи таква обработка од страна на проверка на одредени форми кои се користат за да се соберат Вашите податоци. Вие исто така може да го остварите правото во секое време и да не контактирате на info@najdidom.mk.

Нашиот сајт, од време на време, може да содржи линкови до и од веб - страните на нашите партнерски мрежи, рекламни и филијали. Ако следите линк до некоја од овие веб - страни, имајте на ум дека овие веб - страни имаат сопствени политики за приватност и дека ние не прифаќаме никаква одговорност или обврска за овие политики. Ве молиме проверете ги овие полиси пред да поднесете било какви лични податоци на овие веб - страни.


Пристап до информации

Законот ви дава право на пристап до информации што се во врска со Вас. Правото на пристап може да се остварува во согласност со Законот.


Промени во нашата полиса на приватност

Сите промени кои можеме да направиме за нашата полиса на приватност, во иднина ќе бидат објавени на оваа страница и соодветно ќе бидете известени преку е-пошта. Сепак, ние Ви препорачуваме да ја проверите оваа страна редовно и да бидете во тек со сите промени.


Контакт

Прашања, коментари и барања во врска со оваа Политика на приватност се добредојдени и ве молиме контактирајте не на info@najdidom.mk.